Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

Зараз Україна має найкращу армію за всю свою історію

Новини України 16 лютого 2018

На початку війни українські Збройні Сили були номінально професійною структурою на контрактній основі (загальний призов на строкову військову службу зменшувався з кожним роком, а в 2013 році взагалі припинився). Але з перших тижнів бойових дій стало зрозуміло, що відсутність змін в армії може коштувати занадто дорого.

У 2014 році, коли територія нашої країни була окупована іноземними військами, Збройні Сили України не мали змоги дати адекватну відповідь. Проте, зміни, які відбулися з початком війни на Донбасі, означають, що зараз Україна має найкращу армію за всю свою історію.

Війна на Донбасі сформувала Українську армію. Вона посилила свідомість і дала мотивацію солдатам, а також змусила керівництво Міністерства оборони та Уряду України адаптувати структуру армії — вперше з часів її створення — до реальних операційних потреб, а також нести витрати на припинення колапсів у сфері підготовки та обладнання, принаймні, до такої міри, що дозволить армії вести бойові дії з проросійськими сепаратистами.

Незважаючи на всі існуючі проблеми в українських Збройних Силах, на даний час, значно збільшились військовослужбовцями, більшість з яких були під обстрілами і загартовані боєм. У них є підготовлений резерв, готовий до мобілізації у випадку більшого конфлікту; їхнє озброєння не є найсучаснішим або найновішим, але переважна більшість його зараз працює без будь-яких збоїв; і вони готові до захисту життєво важливих інтересів держави.

Протягом останніх 3-х років у досить складній ситуації, в якій опинилась Україна, в українських Збройних Силах відбулись значні зміни, спрямовані на покращення їх стану та приведення до кращої відповідності сучасним викликам.

Читайте також