Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

Як поводитися під час терористичної загрози?

Новини України 17 вересня 2020

Вагомою проблемою сучасного соціально-політичного устрою суспільства та його життя є глобальна злочинність. Це, насамперед, індивідуальний, груповий та міжнародний тероризм. В наш час уряди ведучих держав розробляють методи, щодо ліквідації цієї проблеми, яка стоїть на перешкоді прогресу людства.
На превеликий смуток для України дана проблематика не є виключенням, пригадуючи недавній випадок коли в центрі Луцька 21 липня було здійснено захоплення маршрутного автобуса з пасажирами, жахливі події того дня сколихнули й без того наелектризоване українське суспільство.
Здавалося б, країна сьомий рік переживає війну з Росією, і люди вже звикли до трагічних новин. Але війна для багатьох чомусь стала наче якоюсь далекою, а захоплення заручників посеред мирного міста – одкровенням для багатьох.
Втім, як би не здавалося, що такі події можуть відбуватися лише десь за кордоном, на жаль, для України вони не є чимось новим.
Виникає питання: Як поводитися під час терористичної загрози?

Рекомендації фахівців служб безпеки
• Будьте особливо пильними та остерігайтеся людей, які одягнені не за сезоном. Якщо ви бачите влітку вдягненого в плащ або в товсту куртку чоловіка, будьте особливо обережні – під таким одягом терористи найчастіше ховають бомби. Найкраще триматися від такої людини якомога далі та звернути на неї увагу співробітників правоохоронних органів.
Остерігайтеся людей з великими сумками і валізами, особливо, якщо вони знаходяться в незвичному місці (наприклад у кінотеатрі або на святі). Незважаючи на те, що ця людина, очевидно, виявиться туристом або торговцем, все ж зайва обережність не зашкодить.
• Намагайтеся віддалитися на максимальну відстань від тих, хто веде себе неадекватно, знервовано, злякано, озирається та перевіряє щось в одязі або в багажі.
• Якщо ви не можете відійти на достатню відстань від підозрілої людини, стежте за мімікою його обличчя. Фахівці кажуть, що людина, яка готується до теракту, зазвичай виглядає надзвичайно зосереджено, губи щільно стиснуті, або повільно рухається, ніби читаючи молитву.
• І стандартна рекомендація, до якої, на жаль, зазвичай не дослуховуються: ні в якому разі не підбирайте забуті речі, як от сумки, мобільні телефони, гаманці.
• Ні в якому разі не отримуйте від незнайомих осіб ніяких подарунків, не беріть речі з проханням передати їх іншій людині.

Читайте також