Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

У Коломиї відбувся перший в Україні танцювальний марафон для тих, кому за 50 (відео)

Новини Коломийщини 2 жовтня 2017

Для тих, кому за... У Коломиї відбувся перший в Україні танцювальний марафон для людей поважного віку.

Впродовж 6-ти годин танцівники демонстрували свою грацію, відчуття ритму, пластику, а головне – витривалість на імпровізованому паркеті мистецького центру «Світовид».

Окрім позитиву від танцю, кожен учасник отримав подарунок, а переможці боролись за головний приз – 10 тисяч гривень.

До слова, танцювальний марафон для тих, кому за 50 – поки єдиний в Україні. Про це засвідчили і представники Національної книги рекордів України, які побували на дійстві.

Загалом, для участі у марафоні зареєструвались 28 танцівників. Наймолодшому учаснику – 50, найстаршому підкорювачу паркету – 80.

Ідея організувати танцювальний марафон для тих кому за 50 – виникла кілька років тому у коломиянина Миколи Кукурби. Чоловік мешкає у геріатричному будинку. Дуже любить творчий відпочинок. Каже, у нашому місті проводять заходи, здебільшого для молоді, а старшим людям немає де провести дозвілля.

Таку ідею підтримали громадські активісти, благодійники та меценати. І місяць, день у день працювали над організацією дійства, - розповідає Голова благодійного фонду "Ми - допоможемо" Катерина Рижих. Вона каже, хочуть, щоб фестиваль став традиційним і проводився щороку.

Однак наразі – танцювальний марафон для тих, кому за 50 – єдиний в Україні фестиваль, де на витривалість танцюють люди старші за 50 років. – каже Ганна Крисюк, представник Національної книги рекордів України.

Однак витривалість – не єдиний критерій, за яким оцінювали виступи учасників – пластика, грація, креативність та гнучкість – ось що оцінювали експерти. Підготуватись до фестивалю було фактично неможливо, адже це імпровізований живий танець. Загалом – понад 250 композицій, різних народів світу.

Для усіх учасників підготували подарунки, однак чималого азарту додавав головний приз 10 тисяч гривень.

До слова, прийшло подивитись на фестиваль та підтримати його учасників і чимало коломиян.

Після 5-ти годин марафону на танцювальному майданчику залишились лише 4-ро найвитриваліших учасників змагань. У підсумку зареєстровано рекорд - 6 годин безперервного масового танцю тих, кому за 50.

У підсумку визначили двох переможниць. Між ними розділили головний приз, щоправда до суми 10 тисяч додали ще дві тисячі. І переможниці отримали по 6 тисяч гривень.

Приурочили цьогорічний танцювальний марафон – Дню музики та Дню людей похилого віку. До слова, під час заходу відбувся і благодійний збір коштів для потреб геріатричного будинку.

Читайте також