Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

Гуцульський фестиваль на Коломийщині (спеціальний випуск)

Новини Коломийщини 15 серпня 2017

Гуцульський фестиваль – на Коломийщині. 11, 12, 13 серпня наш край приймав традиційний Міжнародний фестиваль автентичної гуцульської культури. До свята активно готувалися кілька місяців. Проводять захід задля розвитку та популяризації традиційних видів народного мистецтва, звичаїв, обрядів гуцулів. Розпочали фестиваль ще у п'ятницю науковою конференцією у Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття. Окрім наукових доповідей, учасникам дійства показали традиції гуцульського весілля. Наступного дня конкурси відбувалися у центрі Коломиї, а головне дійство тривало у Королівці. Там була насичена мистецька програма від колективів Прикарпаття та України. Приїхали також іноземні делегації. Окрім виступів на сцені, кожен гість фестивалю міг ознайомитись з традиційною гуцульською їжею, автентичним одягом, витворами мистецтва. Під час XXIV Міжнародного гуцульського фестивалю на Коломийщині встановили рекорд України на наймасовіше виконання танцю «Гуцулка».

Після урочистого відкриття та запальної «Гуцулки» яку виконала рекордна кількість танцюристів, фестиваль продовжили виступи аматорських колективів. Крім того, відкрилося містечко майстрів народної творчості та фольклорно-музичне подвір’я «Коломийщина гуцульська». Завершився перший день фестивалю близько до опівночі гуцульсько-молодіжною забавою.

Другий фестивальний день також був насиченим та цікавим. Стадіон у Королівці до вечора заповнили вщент. Тут на сцені виступали кращі аматори Прикарпаття, відомі артисти краю, нагороджували конкурсантів, дякували організаторам та гостям, передавали фестивальну естафету. А ввечері розважав глядачів мегапопулярний Дзідзьо.

Фестивальний настрій панував не тільки у Королівці, а й у Коломиї. У суботу упродовж дня у місті діяли 4 локації – у Народному домі, драматичному театрі, студентському сквері та мистецькому центрі «Світовид». Тут відбувалися конкурси аматорів. За гран-прі змагалися колективи народної творчості, виконавці, гурти, драмтеатри, фото- та кіномистецтво.

До слова, за інформацією правоохоронців, свято відбулося без особливих порушень, хоча поліція таки зафіксувала 7 випадків хуліганства та 11 нетверезих водіїв.

Читайте також