Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

8 пожеж за два дні! На Коломийщині продовжують спалювати траву (фото)

Новини Коломийщини 4 квітня 2020

Цьогоріч на Коломийщині триває масове та неконтрольоване спалювання сухої трави, як результат - тільки за 2 дні 8 пожеж! Про це інформує Коломийський міськрайонний відділ УДСНС.

"Рятувальники вкотре нагадують мешканцям Коломийщини прості правила безпеки, яких варто дотримуватися, аби не допустити виникнення пожеж сухої трави, які поточного року б'ють всі антирекорди:

- навіть при невеликих поривах вітру краще відмовитись від розпалювання вогнища на відкритих територіях;
- не розводьте багаття у безпосередній близькості до будинків, чи господарських споруд, відстань до будівель має бути не меншою за 30 метрів;
- не залишайте без нагляду розпалені вогнища;
- ніколи не кидайте непогашені сірники або цигарки в осередки сухотрав'я;

Площа пожежі сухої трави часом досягає чималих розмірів. Вогонь перекидається на житлові та господарські будівлі, горить людське добро. Причиною таких загорань найчастіше стають люди, які не здогадуються, якої шкоди завдають довкіллю. Іноді для виникнення пожежі достатньо навіть непогашеного недопалка, недбало кинутого на узбіччя, а локалізувати загорання та погасити пожежу сухої трави на відкритих територіях непросто, оскільки швидкість поширення вогню - висока, особливо у суху, вітряну погоду", - інформує головний інспектор Коломийського міськрайонного відділу УДСНС Віктор Барщук.

Читайте також