Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

11-13 серпня на Коломийщині відбудеться Міжнародний гуцульський фестиваль (програма)

Новини Коломийщини 10 серпня 2017

Гуцульський фестиваль – на Коломийщині. З 11 до 13 серпня наш край прийматиме традиційний 24-ий Міжнародний фестиваль автентичної гуцульської культури. До свята активно готуються вже кілька місяців. Міжнародний гуцульський фестиваль проводять щороку з 1991-го. Коломийщина уже втретє прийматиме мистецьке дійство на своїх теренах. Вперше це було в 2000-му році, вдруге гуцульський фестиваль відбувся у 2006-му. Тепер наш край вкотре збере усіх гуцулів. З 11-го до 13 серпня тут відбудеться гуцульський фестиваль. Проводять захід задля розвитку та популяризації традиційних видів народного мистецтва, звичаїв, обрядів гуцулів.

Розпочнуть захід науковою конференцією у Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття. Генеральний директор закладу Ярослава Ткачук каже, окрім наукових доповідей, учасникам дійства покажуть традиції гуцульського весілля.

Наступного дня дійство перейде із центру Коломиї – на околиці. У прилегле село Королівка, - розповідає голова Коломийської РДА Любомир Глушков.

Вже у Королівці буде насичена мистецька програма від колективів Прикарпаття та України. Очікують і представників іноземних делегації.

Окрім виступів на сцені, кожен гість фестивалю зможе ознайомитись з традиційною гуцульською їжею, автентичним одягом, витворами мистецтва гуцулів.

Читайте також