Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

Усі мають бути в укритті! На Коломийщині поліція контролюватиме вулиці під час тривоги (відео)

Новини Коломийщини 16 березня 2022

Любомир Глушков наголосив на дотриманні населенням відповідних заходів під час повітряної тривоги, оскільки вдень люди взагалі нехтують правилами, ходять вулицями чи просто зупиняються біля будинків. Тому голова дав доручення поліції і відтепер правоохоронці посилять контроль за ситуацією на вулицях під час оголошення тривоги. Всі зобов'язані перебувати в укритті до завершення сигналу.

Так само Любомир Глушков повідомив, що у Коломийській громаді продовжують траплятися випадки, коли молодь запускає квадрокоптери, нещодавно поліція затримала таких осіб. Керівник наголошує, що у період воєнного стану заборонене використання таких пристроїв і за це передбачена відповідальність.

Голова військової адміністрації попередив, що на телефон можуть приходити повідомлення чи дзвінки, нібито, від журналістів чи представників ЗМІ з проханням за винагороду відзняти наше місто. Таким чином ворог хоче отримати інформацію про військові та оборонні споруди і завдати шкоди.

Також голова повідомив, що у 90% фейком є інформація, що по області їздять машини з диверсантами, які треба зупиняти та знешкоджувати, навіть, додають номери та марку автівок.

За підозрілими людьми слідкують поліція, ЗСУ на блокпостах чи представники інших добровільних формувань. Якщо маєте такі повідомлення, інформуйте про це їх, самостійно не можна вживати жодних заходів, аби не нашкодити собі та загальній ситуації.

Любомир Глушков повідомив, що у воєнний період посилили кримінальну відповідальність за умисні злочини і терміни покарання збільшилися у рази.
Якщо раніше крадіжка могла вважатися незначним злочином, то тепер це може розглядатися як диверсія.

Читайте також