Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

В обласному госпіталі ветеранів відкрили палати, відремонтовані з ініціативи афганців (відео)

Новини Коломийщини 1 червня 2017

В обласному госпіталі ветеранів, який розташований у Коломиї, відбулося справжнє свято. На подвір’ї установи зібралися гості, лунає музика, відбувається освячення. Загалом, панує піднесений настрій. Тут завершився ремонт палат, ініційований організацією ветеранів Афганістану. А їх відкриття афганці провели урочисто.

Оновлені три палати на першому поверсі стаціонарного відділення для терапії та неврології у військовому госпіталі готові приймати пацієнтів. А розпочалося все в грудні минулого року, - розповідає Йосип Тодорів, керівник Коломийської міськрайонної організації ветеранів Афганістану.

Відтоді афганці почали займатися ремонтом та залучали багатьох підприємців до благодійної справи. На масштабну реконструкцію однієї палати йшло близько 50 тисяч гривень. Тут змінювали все – ламали старі стіни та стелили новий паркет, відчищали по кілька шарів старої фарби. Загалом, повна вартість робіт склала 471 тисячу 500 гривень, продовжує Йосип Тодорів. Після ремонту у палатах є все необхідне: меблі, санвузол, телевізор, освітлення, холодильник, англійські ліжка, італійська білизна, вільний Інтернет. Приміщення європейського рівня. Це підтвердили відповідні фахівці, які приїжджали перевіряти об'єкт

Госпіталь повинен мати такі умови, щоб лікувалася та відпочивала насамперед душа, - каже Йосип Тодорів. З ним погоджуються і самі лікарі установи. Головний лікар Володимир Федоришин розповідає, що останній ремонт тут робили десь близько 25 років тому. І тільки зараз, коли заклад став обласним госпіталем для ветеранів війни, тут активно взялися за оновлення. Частину приміщень відремонтували, є і готові сучасні палати, в яких уже лікуються пацієнти. А цю святкову подію відкриття приурочили до Дня героїв, а ще медики закладу кажуть, що це подарунок не тільки пацієнтам, а й їм до Дня медика, який цьогоріч святкуватимуть 18 червня.

Як годиться, ініціатори доброї справи приймали подяки від присутніх, а оновлені приміщення освятили та благословили на добру працю колектив.

Святковий настрій того дня доповнювали гурт «Афган» та оркестр 10-ої ОГШБ.

Читайте також