Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

У Коломиї сплели маскувальну сітку (відео)

Новини Коломийщини 31 травня 2017

У Коломиї сплели маскувальну сітку. Ініціатори – громадська організація «Фенікс». Це товариство українців, котрі переїхали на Прикарпаття зі Сходу. Камуфляжне покриття передали 10-ій гірсько-штурмовій бригаді, котра розташована у Коломиї на вулиці Моцарта.

Плетіння маскувальної сітки зініціювала громадська організація «Фенікс», керівник Ольга Золотарьова. Це українці зі Сходу, котрих війна вигнала з рідних домівок і вони знайшли другу малу батьківщину саме у Коломиї. Більшість не залишаються осторонь життя міста, ведуть активну громадську діяльність. Чим можуть - хочуть віддячити писанковій за допомогу та гостинність, - розповідає керівник організації Ольга Золотарьова.

Плести маскувальну сітку розпочали ще у лютому. З каркасом для виробу посприяли в Центрі допомоги воїнам АТО, керівник Оксана Вандич. А сам процес плетіння тривав у БФ «Карітас», голова Сергій Триф'як. До благодійної справи долучалися небайдужі коломияни, студенти, а також тимчасово безробітні з місцевого Центру зайнятості, керівник Мирослав Мацьків. Загалом більше сотні людей взяли участь у нелегкому процесі.

Передали сітку військовим 10-ї ОГШБР. Кажуть, такий подарунок отримують вперше. А ще розуміють, яка складна праця була проведена. Розмір виробу спочатку планували десь завдовжки 8-12 метрів, але в результаті вона виявилася чи не вдвічі довшою. Вага камуфляжу десь близько 70-ти кілограмів. А ще військовим виготовили маленькі подаруночки та обереги.

Читайте також