Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

У Коломийській РДА відбулася колегія

Новини Коломийщини 21 березня 2017

У Коломийській РДА відбулася колегія. Розглядали два основні питання. Обговорили Програму соціально-економічного та культурного розвитку району на 2017 рік та підбили підсумки роботи галузі тваринництва за 2016.

На початку зустрічі приємний момент. Орденом за мужність 3 ступеня нагороджено  учасника Революції Гідності Ярослава Грабовецького. Чоловік отримав чотири вогнепальні поранення на Майдані та, на щастя, вижив. Він навіть був у переліку загиблих.

У продовження теми голова адміністрації Любомир Глушков нагадав, що відбулося організаційне засідання з приводу випуску книги «Спогади про Майдан». Наразі, працює редакційний колектив, координує дії Центральна районна бібліотека, очолює редакційну колегію лауреат Шевченківської премії Михайло Андрусяк. Просять усіх долучатися, впродовж місяця триватиме збір інформації, тому охочі можуть надсилати світлини і ділитися спогадами, організатори наголошують - книга буде поза політикою. Далі голова наголосив - район працює у звичному режимі. За рейтинговою оцінкою в минулому році Коломийщина з 14 місць розділила 7-8, тоді як раніше посідали 10-12. Дякував усім присутнім за спільну працю. Далі говорили про інвесторів, зарплату, особливо енергозаощадження. З цього приводу нещодавно відбулася нарада в обласному центрі під головуванням першого заступника голови ОДА Марії Савки.

Голова нагадав сільським громадам про весняний призов до війська. Каже, поки явка низька, тому треба провести роз'яснювальну роботу. До Великодня просить впорядкувати території та узбіччя доріг, річки, посадки. А ще до свят обов'язково відвідати сім'ї загиблих і поранених в зоні АТО.

Пригадали що зроблено і що планується в медицині. Так масштабна реконструкція чекає на приймальний покій Коломийської ЦРЛ, у інших медзакладах дороблять розпочаті ремонти та докуплять сучасне обладнання. Далі у порядку денному колегії слухали Програму соціально-економічного та культурного розвитку району на 2017 рік. Про плани розповідала начальник управління економіки Ольга Гранда. Так, у 2017 році планується: реалізація проекту в Королівці щодо будівництва сонячної електропідстанції; в рамках проекту ПРООН впровадження додаткового мікропроекту «Енергозберігаючі заходи в амбулаторії с.Спас» (заміна покрівлі даху, утеплення горищного покриття, заміна вікон). 10 сільських рад реалізовуватимуть на своїх територіях інфраструктурні проекти, на ці цілі з обласного бюджету виділено понад 2 млн.грн., забезпечено співфінансування з районного бюджету.

Ще заплановано провести реконструкцію центральних водопроводів та мереж Гвіздецького, Отинійського та Ковалівського комбінатів комунальних підприємств, завершити реконструкцію очисних споруд Коршева.

Заклади культури у 2017 році працюють над підготовкою шостого Міжнародного фестивалю дитячого естрадного мистецтва «Зорепад» (червень), двадцять четвертого Міжнародного гуцульського фестивалю (серпень), десятого обласного літературно-мистецького фестивалю імені Квітки Цісик (вересень). Далі на колегії слухали про підсумки роботи галузі тваринництва, звітував Євген Миняйло, в.о. начальника відділу агропромислового розвитку РДА. Він розповів, що на Коломийщині працюють 14 сільськогосподарських підприємств, які займаються виробництвом тваринницької продукції. Збільшується поголів'я ВРХ, надої молока та заготівля яєць.

Читайте також