Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

Топ 5 фейків, створених рашен ЗМІ про Україну

Новини України 23 жовтня 2020

Росія - Фейкова держава. Топ 5 фейків, створених рашен ЗМІ про Україну для її дискредитації:
Окупантське ЗМІ розповсюджувало історію, що за версією українців, Чорне море є штучним і викопаним якимись «древніми украми», щоб купатися і прати в ньому одяг — саме тому, мовляв, в морі велика кількість сірководню. Втім, ведуча скорботно уточнює, що елемент заздрості до Росії в процесі створення Чорного моря в українців теж був присутній — мовляв, чому у сусіда море є, а у «древніх укрів» немає?; «Улюблена страва — смажений сепаратист»,— стверджують кремлівські т.зв. журналісти;
Фейк: В Украине появился праздник Парубия — День карателя; Українських школярів нібито вчать вбивати снігурів, мовляв забарвлення цих птахів не «патріотичне», а захищати потрібно синиць, адже в них є жовтий і блакитний кольори; «розіп'ятий хлопчик». У відеоролику  жінка розповідала, як на власні очі бачила страту маленького сина і дружини «ополченця» українськими військами на центральній площі Слов'янська. Події розказаної історії не мали жодного підтвердження, вся історія є повністю вигаданою.
Оскільки на нас зараз сиплеться багато інформації, варто її відфільтровувати. І не потрібно довіряти всьому, що кажуть, або тому, що бачиш у ЗМІ.
Прочитане можна перевірити через інші джерела так само, як це роблять журналісти, коли збирають якусь інформацію. Перевіряючи інформацію або у інших людей, або шукати в Інтернеті першоджерело, або звертаємось до офіційних представників. Інформацію можна перевірити у різних джерелах. В тих, які доступні. У багатьох є Інтернет, і у будь-якому випадку завжди можна щось "погуглити".

Читайте також