Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

На Україну насувається буревій (відео)

Новини України 5 жовтня 2017

Сьогодні ввечері та завтра в більшості областей України очікуються пориви вітру, а місцями він посилиться до критеріїв стихійного лиха.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.19:30.

У восьми областях західної України сьогодні ввечері синоптики прогнозують збільшення швидкості вітру до 30 метрів на секунду. А вже завтра ураган дійде до центру та півночі країни. У Києві та дев'яти центральних і північних областях буде буревій до 24 метрів на секунду. На півдні та сході країни очікують до 20 метрів.

"Утворився циклонічний вихор. Чесно кажучи, дещо несподівано для нас. Ми очікували його утворення, але не таким активним. Це буде не дуже такий значний за площею, але надзвичайно активний вихор, який із великою швидкість 100 кілометрів на годину переміщується у східному напрямку", - каже директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Куйбіда.

Тим часом у Львові поки що лише дощить, вітер не відчувається. Однак вже за кілька годин у місті очікують циклон зі зливами та сильним вітром. Рятувальники попереджають, що він сунеться зі сторони Європи надзвичайно швидко. За прогнозами, пориви вітру сягатимуть до 30 метрів на секунду, а це вже вважається вітром ураганним. В області на два дні оголосили штормове попередження.

"Проводиться в готовність техніка підвищеної прохідності. Також приводиться в порядок додаткові електростанції, щоб можна було заживити населені пункти або об’єкти, які будуть без світла", - говорить керівник прес-служби ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев.

"Попереджені чергові служби, служби, об’єкти комунальної сфери. Я би радив прибрати з балконів зайві речі, утримуватися від перебування на вулиці. Метеозалежним – уникати фізичних навантажень, спокій", - радить начальник управління оперативно-чергової служби оповіщення та зв'язку департаменту з питань цивільного захисту населення Львівської ОДА Микола Сень.

Людей просять бути пильними - не ходити під лініями електропередач та не залишати свої авто під старими деревами.

Читайте також