Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

«Миротворець» із Кремля

Новини України 31 січня 2018

Москва готує черговий «юридичний» плацдарм для дипломатичних атак проти України. Її тактична мета ‒ переконати «нейтральних» членів ООН у «незаконності» української влади та державних кордонів України. А отже, в легітимності своїх дій у Криму й на Донбасі.

Під час недавньої зустрічі з редакторами російських ЗМІ президент Росії Володимир Путін у миролюбній манері висловився щодо відносин з Україною. Путін заявив про необхідність поліпшення відносин з Києвом, яке неодмінно настане після врегулювання ситуації на Донбасі. При цьому Путін наголосив, що Росія зацікавлена саме в повному політичному врегулюванні, її не влаштовує «заморожений конфлікт». Ще більш сенсаційну заяву Путін зробив щодо військової техніки України, яка була вкрадена окупантами під час анексії Криму. Техніку цю Путін готовий повернути українцям, а боєприпаси, що залишилися – утилізувати за участю українських фахівців.

Російське керівництво явно дратує політична ситуація навколо Криму. На четвертий рік «гібридної війни» проти України росіянам доводиться виправдовуватися, придумуючи сумнівні аргументи на захист анексії. Москва змушена формально визнавати цілісність України й вдавати, що вона не причетна до війни на Донбасі.

В їхньому уявленні ідеальна «Україна» ‒ «федеративна Малоросія» без Криму, української мови та культури.

Тепер російське керівництво намагається переконати світову громадськість у «незаконності» сучасної української державності, яка почала формуватися після Євромайдану. Основні адресати таких послань ‒ кремлівські союзники в ЄС і група «нейтральних» членів ООН. Маються на увазі держави, які зазвичай «утримуються» при голосуванні щодо резолюцій та інших документів, вигідних Києву.

Крім цього, почалась путінська передвиборча кампанія і дії президента Росії після його переобрання на посаді глави держави – будуть проходити під прапором «миротворчості». Але, звичайно, ні в якому мирі з Україною Путін не зацікавлений. Гібридна війна, яку Путін вів проти України останні понад три роки, повинна змінитися на «гібридний мир». А «гібридний мир» є більш небезпечним за гібридну війну, його сенс – домогтися загибелі самої Української держави.

Україні дуже важливо не потрапити в цю пастку. Дуже важливо зрозуміти, що мир не буває гібридним. На гібридній війні гинуть справжні люди. А «гібридний мир» знищує справжні держави. В існуванні незалежної України не зацікавлені в Москві. Але і на Заході Україну помічають тільки поки вона бореться. Тому захистити свою державу від Путіна і тих, хто готовий відмовитися від майбутнього країни заради уявного «спокою» і примарних економічних вигод, можуть тільки самі українці.

Джерела: radiosvoboda tsn.ua

Читайте також