Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

19 вересня - Михайлове чудо

Новини України 19 вересня 2017

19 вересня усі християни святкують Михайлове чудо. Цього дня – свято велике і серйозне. Не можна працювати за власним бажанням.

За давніми переказами, цього дня у IV столітті мешканцю міста Ієраполь у сні з’явився архангел Михаїл. Він сказав, що якщо німа дочка цього чоловіка вип'є води з джерела неподалік – вона зможе говорити. Так і сталося, й після дивовижного зцілення вся сім'я охрестилася, новина поширилася християнським світом. У подяку чоловік та його сім’я звели храм на честь святого Архистратига Михаїла поблизу цього священного джерела. А протягом шістдесяти років у ньому вихваляли єдиного Бога. Ось так, з року в рік, тепер святкують 19 вересня.

Архангел Михаїл вважається борцем проти зла, сильним захисником віри. Тому цього дня треба стежити за язиком, робити добрі справи й молитися.

Михайлове чудо – свято сімейне. Цього дня бажано влаштувати дружну вечерю. Приготувати скромну їжу. Зайди в церкву, постав свічку й помолися за блага.

Крім того, кажуть, що цього дня небажано мити голову – можна «змити розум». А ще – краще нічого не робити у хаті, бо «Михайло начудить» і все піде не так.

Читайте також