Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

Теракти та диверсії в Україні під час російської збройної агресії

Новини України 7 листопада 2017

В Україні спостерігається тенденція росту справ пов'язаних з тероризмом. За даними ГПУ у 2016 році зафіксовано 1865 таких справ, що на 43% більше ніж роком раніше.

Що ж до особливостей терактів в Україні, то вони, стали більш жорстокішими: вибухають автівки, гинуть мирні люди, які не мають жодного відношення до сторони, на яку був скоєний замах. Що, у свою чергу, створює панічні настрої у суспільстві.

Іншою характеристикою терактів в Україні є їх аморальність. Крім того, теракти стали персоналізованими.

Також, особливістю терактів, стали диверсії. Атакують переважно ті символи, які є важливими для України - це військовослужбовці, які користуються народною підтримкою, плюс символізм відображається у датах, як приклад, до Дня Конституції.

На додачу, мають місце акти вандалізму з політичною метою, зокрема, на пам'ятки новітньої історії України, як-то учасникам АТО, героям «Небесної сотні».

Теракти, зазвичай, мають замовника. Нині основним замовником терактів в Україні є Росія, а виконавцями, на жаль, головно - громадяни України.

Не будемо забувати, що саме дезінтеграція нашої держави – першочергова мета Москви. І фізичне знищення котрогось з політиків якщо і буде, то матиме не прямий, а опосередкований ефект. Поділити суспільство, залякати інших чи звинуватити у «фашизмі».

Особливістю терористичних атак в Україні, цих екстремістських дій є зневіра населення у державі, зневіра у спроможності системи безпеки держави забезпечити мирній простір для пересічних громадян і атака на тих, хто має захищати інтереси держави. Тобто, атака на українських військовослужбовців і деморалізація українських національних сил.

Безумовно, українські правоохоронні органи намагаються вести профілактику тероризму. «Лише за три з половиною роки СБУ та відповідні підрозділи Нацполіції України попередили й не допустили понад 300 терактів, частина з яких планувалася в місцях масового скупчення людей», – повідомив радник голови Найпоширенішою причиною всіх терактів зазвичай вважають «російський слід». Це зовсім не дивно, якщо врахувати, що саме з Росією в нас де-факто йде озброєний конфлікт.

Поширенню ж терактів в Україні сприяє також і т.з. «дифузія» від подій, що відбуваються у країні.

Умовне затишшя на лінії фронту призводить до того, що на мирну територію України перетікають як зброя, вибухівка, так і ті особи, які від початку війни брали у ній участь не з якихось патріотичних цілей, а тому, що насилля є їх установкою у житті.

Джерела:
ukr.lb.ua
5.ua
intvua.com
slovoidilo.ua


Читайте також