Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

День Гідності та Свободи відзначили в Коломиї і районі (відео)

Новини Коломийщини 21 листопада 2017

День Гідності та Свободи відзначають українці 21 листопада. Саме 21 листопада 2013 року розпочалися перші протестні акції громадськості проти свавілля тодішньої влади. Згодом вони переросли у Революцію Гідності і російсько-українську війну. Тисячі українців з того дня віддали свої життя за вільну і незалежну державу.

Небесною сотнею називають тих, хто поліг з вірою у вільну Україну на Майдані. Найстаршому було 83 роки, наймолодшому – лише 17. Серед загиблих і мешканці Коломийщини. Їх вшановували у Раківчику. Там пригадували події, які розпочалися в Україні в листопаді 2013 року. В День Гідності та Свободи дякували живим Героям і вшановували полеглих.

У Великій Кам'янці відзначили річницю Революції Гідності і вшанували пам'ять Богдана Калиняка та Ігоря Ткачука. Вони були учасниками протестних акцій у Києві у 2013 і віддали свої житті за вільну Україну.

Богдан Калиняк помер 27 січня 2014 року у лікарні, після того як його облили з водомету на вулиці Грушевського. Ігор Ткачук загинув 20 лютого від кулі снайпера на Інститутській. У селі, на честь загиблих Героїв, встановлено монумент та насаджено дерева на Алеї Слави.

Читайте також