Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

На Україну насувається спека +37

Новини України 31 липня 2017

У перших числах серпня в Україні прогнозується спекотна погода. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook. За її словами, температура неймовірно стрімко підніметься 1, 2 і 3 серпня. За інформацією Українського гідрометцентру, 3 серпня в Україні спостерігатиметься 34-36 градусів тепла, а найгарячіше буде в Одесі +35 +37 градусів, - повідомляє “24 канал“.

Кілька порад, як уберегтися від задухи:

Підтримуйте прохолоду в кімнаті

Для цього необхідно вдень ​​закривати вікна і завішувати їх темними шторами. А на ніч навпаки варто відкривати вікна. Якщо ж приміщення обладнане кондиціонером, закривайте вікна і двері.

Пийте більше води

Не забувайте вчасно поповнювати запаси води в організмі. Поставте склянку на робочому столі, носіть з собою зручну пляшку, кидайте у воду лимон, м’яту або скибочки огірків.

Легше із їжею

Не налягайте на жирні страви. Віддайте перевагу продуктам багатим рідиною: в темній зелені, крім вітамінів і корисної клітковини, міститься багато води. Цим же хороші і овочі з фруктами, від огірків до кавуна. 

Не перебувайте довго на сонці

Краще не виходити на вулицю в пік спеки (з 12:00 до 16:00), щоб уникнути теплового або сонячного удару. Також намагайтеся перебувати у тіні.

Не вживайте алкоголь

Спиртне має сечогінний ефект, а значить, налягати на нього – шлях до зневоднення. До того ж, будучи п’яним, легко втратити пильність і прийняти симптоми теплового удару (головний біль, нудоту, прискорене серцебиття) за ефект спиртного.

Одягайтеся правильно

Носіть легкий і вільний одяг з натуральних тканин, а також не забувайте про головний убір і сонцезахисні окуляри. Гарне, але незручне взуття заховайте подалі. Зупиніться на легких шкіряних туфлях (якщо це диктує дрес-код), "дихаючих" кросівках, сандалях. Наслідками перегріву на сонці може стати тепловий удар. 

За матеріалами: Факти ICTV

Читайте також