Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

У Коломиї відбувся Міжнародний фестиваль народної хореографії «Покутські витоки» (відео)

Новини Коломийщини 12 травня 2017

«Покутські витоки». У Коломиї відбувся ІІ-ий відкритий Міжнародний фестиваль народної хореографії. До писанкового міста завітало близько 900 учасників фестивалю. А справжньою родзинкою кількаденного мистецького дійства став виступ колективу з Грузії. Окрім цього, для усіх охочих у фестивальні дні організовували майстер-класи у стилі «етно» та уроки хореографії.

Етно-дефіле відбувається у Мистецькому центрі «Світовид». На особливе сприйняття налаштовують верети, різьблені столи, сіно та скрині. Це виставка «Вічність у просторі і часі». Саме нею хотіли продемонструвати швидкоплин людського життя та безсмертя душ, - ділиться автор експозиції Роман Воротняк.

Ідея поєднати кілька видів мистецтва у фестивальні дні виникла невипадково, - ділиться організатор фестивалю «Покутські витоки», керівник Народного аматорського хореографічного колективу «Сварга», Заслужений діяч мистецтв України Мирослава Воротняк.

Фестиваль «Покутські витоки» проходить в Коломиї вдруге. За підтримки Міністерства культури, обласного управління культури та відділу культури Коломийської міської ради.

Другого фестивального дня кожен охочий міг взяти участь у національних майстер-класах. Їх організовують наукові співробітники музею Івана Гончара з Києва. Вони ділилися таємницями української вишивки, вчили виготовляти іграшки з природних матеріалів та робити малюнки на склі.

Родзинкою фінального фестивального дня став міжнародний майстер-клас. Спеціальні гості з Грузії не лише демонстрували присутнім свої традиції народної хореографії, а й навчали наших танцівників – грузинських. Завершився фестиваль гала-концертом учасників хореографічного дійства.

Читайте також