Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

У Коломиї відбувся концерт «Орera senza fine»

Новини Коломийщини 13 квітня 2017

У Коломиї відбувся концерт «Орera senza fine»У Коломиї лунала опера. Двоє виконавців світового рівня, уродженка Кам’янця-Подільського Олена Лютаревич та наш земляк Микола Губчук подарували коломийській публіці виступ, вартий міжнародної сцени, - концерт «Орera senza fine», що дослівно з італійської перекладається як «Опера без кінця». Того вечора було багато приємних слів, привітань, вражень і найбільше музики - італійської та української.

Олена Лютаревич - лауреат та дипломант міжнародних конкурсів та фестивалів оперного мистецтва, учасниця проекту «Пам'яті Лучано Паваротті», співзасновниця громадської організації клуб поціновувачів оперного мистецтва та класичної музики «Секвенція» у місті Кам’янець-Подільський. Співачка каже: виступати після таких сцен у невеличкій Коломиї не менш хвилююче, адже саме у таких містах живе еліта, яка доволі прискіплива до усіх концертів. Однак, усі побоювання розвіялись самі собою. Коломийська публіка, - каже Олена Лютаревич, - щира та привітна.

Також під час заходу відбулася прем’єра арії Мавки з опери «Лісова пісня» авторства сучасного українського композитора Мирослава Волинського. До слова, пан Мирослав є останнім учнем коломийського композитора Анатолія Кос-Анатольського.

Також оперним співом усіх зачаровував наш земляк, баритон Микола Губчук. Його вчитель - Заслужений діяч мистецтв України Микола Скільський теж вражений майстерністю та професіоналізмом обидвох виконавців.

Олена Лютаревич та Микола Губчук виконали арії з українських опер, також дарували класику італійської опери.

Читайте також