Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

У Коломиї відбувся фестиваль вуличних мистецтв «Арт-візія» (відео)

Новини Коломийщини 26 червня 2017

Сто метрів творчості. У Коломиї відбулася «Арт-візія» - фестиваль вуличних мистецтв. Цьогоріч він уже 5-ий за рахунком. Поети, музиканти, актори, художники, фотографи, танцівники, хендмейдери та ковалі. І це ще далеко не повний перелік тих, хто впродовж дня дивував містян. Цьогорічний фестиваль «Арт-візія» організатори назвали найкращим із тих, які проводили у Коломиї.

Суботнього дня на коломийській стометрівці і яблуку ніде впасти, головну вулицю міста переповнює мистецтво. Від площі Скорботи і аж до самісінької ратуші кожен квадратний метр заполонили митці. Біля центральної вежі розмістились ковалі. Це родзинка цьогорічної Арт-візії. Для Коломиї виготовили аж два подарунки: металевий оберіг та залізний тризуб. Над виробами працювали кілька місяців, - розповідає співорганізатор Арт-візії Роман Крутко.

Стилізовану писанку обрамлену залізом заввишки майже 5 метрів розмістять у центрі Коломиї, де колись був фонтан, а от тризуб прикріплять до приміщення, де розташована 10-а ОГШБр.

У п’ятому мистецькому фестивалі взяло участь і чимало художників. Також до нашого міста з’їхалося і багато митців слова. Для них на Арт-візії облаштували літературну сцену.

А для усіх тих, хто надає перевагу музиці, на Арт-візії теж своя локація. Поруч «Писанки» співаки та музиканти впродовж дня безперервно тішили своїх прихильників.

Не обійшлося і без танців. За хореографічну частину Арт-візії відповідав місцевий колектив «Агілас» та його керівник Ірина Мельничук. Коломийські танцівники організували справжнє феєричне шоу. Майже сотня танцівників взяли участь у флеш-мобі в рамках фестивалю Арт-візія. Організатори поєднали сучасну, народну та бальну хореографію в один номер.

Найвідоміший коломийський танцівник, фіналіст телевізійного проекту «Танцюють всі» Влад Курочка теж долучився до масштабного мистецького фестивалю Арт-візія, каже й гадки не мав, що у Коломиї можуть влаштовувати такі якісні шоу.

Ну і яка ж Арт-візія без стріт-арту? Цього року художники залишили два малюнки на стінах коломийських будівель. Один із них на фасаді відділу освіти. Тут коломийські митці Юлія Волошин та Назар Яжинський написали вірш Іздрика. Великий мурал тепер є і на вулиці Театральній. Над ним працювали художниці з Івано-Франківська - Софія та Олена. Мисткині зобразили пейзаж Коломиї та синьоволосу дівчинку.

Співорганізатор фестивалю Арт-візія Оленка Бойцан піклувалася про те, щоб у відвідувачів мистецького дійства були не тільки яскраві враження, але й залишилися корисні вміння та знання. Це вона запросила понад два десятки хендмейдерів, які навчали охочих різноманітному рукоділлю.

Цьогоріч на фестиваль Арт-візія з’їхалося понад 150 митців. Організатори кажуть - результатом своєї роботи більш ніж задоволені. Вже ввечері в рамках фестивалю для коломиян відбулися покази стрічок-переможців Одеського кінофестивалю та ефектне фаєр-шоу.

Читайте також