Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

У Коломиї урочисто відкрили Центр надання адміністративних послуг (відео)

Новини Коломийщини 16 травня 2017

У Коломиї урочисто відкрили Центр надання адміністративних послуг. Саме управління при Коломийській міській раді працює вже три роки, однак лише тепер отримали приміщення. Тепер усі, кому потрібно чи то зареєструвати місце проживання, або ж отримати довідку про склад сім’ї - повинні звертатись не в ратушу, а в нове приміщення - на площі Привокзальній 2А/1.

Найпопулярніші послуги, якими користуються місцеві, - це реєстрація права власності на нерухомість, подання документів на розгляд сесії міської ради, отримання довідок про склад сім’ї та довідок, які стосуються земельних та архітектурних питань. Також тут можна зареєструвати та внести зміни в ОСББ, громадські організації, - розповідає начальник Коломийського ЦНАПу Микола Андрусяк.
У ЦНАПі отримати послуги зможуть усі фізичні та юридичні особи. І не обов’язково коломияни.

Міський голова Ігор Слюзар каже, що відкриття нового приміщення ЦНАПу – це була вимога часу, адже просто фізично не було, де розмістити штат, а про людей, які чекали в черзі – годі й говорити.

ЦНАП у Коломиї відкрили завдяки спільній роботі депутатського корпусу Коломийської міської ради та Івано-Франківської обласної ради. З місцевого бюджету виділили близько півтора мільйони гривень, з області – понад 700 тисяч.

Близько 40 годин на тиждень адміністратори центру працюватимуть зі зверненнями коломиян. Щодня, окрім суботи і неділі, без обідніх перерв. З 8:30 до 16:00, а п'ятницю приймальний день буде трішки скорочений – до 15:00 години, однак у середу працюватимуть аж до 20:00 год. До слова, люди вже отримують послуги у новому приміщенні. Навіть у день урочистого відкриття – установа працює.

Основне завдання центру – це комфортне та прозоре обслуговування коломиян, уникнення довгих черг та блукань кабінетами, - тепер усі адміністратори, які надають послуги працюють в одному просторому приміщенні, площа якого, до слова, 600 кв.м. послуги надаватимуть 14 адміністраторів. Ремонт у приміщенні на площі Привокзальній тривав менше року. Тут – зручні робочі місця, є дитячий куток, працює електронна черга. Однак, це не все: під час урочистого відкриття проанонсували, що для Коломийського ЦНАПу наданий грант – 20 тисяч канадських доларів для придбання обладнання. А ще - у найближчих планах завершити ремонт фасаду приміщення. А головне, розширити спектр надання послуг.

Читайте також