Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

У Коломиї презентували книгу «Рослинний світ і здоров’я жінки» (відео)

Новини Коломийщини 14 травня 2017

«Рослинний світ і здоров’я жінки». Книга під такою назвою нещодавно побачила світ. Це практичний посібник з альтернативної фітотерапії, народної медицини і гомеопатії. Авторів троє. Серед них наш земляк, еко-підприємець і меценат Михайло Стовп'юк зі Спасу. Презентація книги відбулася у центральній районній бібліотеці.

«Рослинний світ і здоров’я жінки». Це праця трьох авторів – нашого земляка Михайла Стовп'юка, також Володимира Осетрова і Михайла Цвика. Над книгою однодумці працювали 7 років.

Книга містить 700 рецептів, більше півтисячі приписів на основі рослинної сировини, 23 фітопрепарати та 85 гомеопатичних. У рецептах використано 400 видів рослин, переважно української флори. Книга буде корисним посібником для лікарів, провізорів, ботаніків та тих, хто цікавиться фітотерапією.

У Михайла Стовп'юка – це вже 5-та книжка. Всі праці пов'язані з рослинним світом. Адже чоловік 20 років займається фітотерапією. Сам – біолог за освітою. Впроваджує у життя найсміливіші проекти з вирощування екологічних продуктів, їх заготівлі, виробництва дитячого харчування, навчає охочих займатися садівництвом, представляє карпатський край на міжнародному рівні.

Презентація книги відбулася у Коломийській ЦРБ. Завідувачка відділом Наталія Тарновецька  вважає, що ця книжка повинна стати настільною у кожної жінки, яка прагне жити повноцінним довгим життям.

На презентацію запросили фахівців із традиційної та народної медицини. Зі словами подяки звернувся до авторів викладач фармацевтичних дисциплін Коломийського медколеджу Ярема Кукіль. Порадами використання продуктів бджільництва поділився знаний пасічник, автор методики «Сам собі лікар» Віктор Кондрюк.

На презентації всі присутні отримали у подарунок книжку з автографом автора. Також пан Стовп'юк залишив свою книгу й для читачів ЦРБ.

Читайте також