Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

У Коломиї говорили про громадський бюджет, будівництво та навчання секретаря міськради (відео)

Новини Коломийщини 22 червня 2017

Про громадський бюджет, будівництво на прибудинкових територіях та навчання секретаря Коломийської міської ради говорили на засіданні сесії. Депутати збиралися на 22-ге засідання. Співали Гімн, молилися, щоправда, як звично, не обійшлося без суперечок.

Після депутатських запитів, слова просять мешканці вулиці Січових Стрільців. Вони нарікають, на прибудинковій території 44 та 46 будинків ведеться будівництво двох гаражів. Просять депутатів допомогти і заборонити будь-які роботи.

Але міська рада допомогти в цьому питанні не може, пояснив міський голова. Мешканцям необхідно самотужки подавати до суду і скасовувати рішення на право власності. Далі розглядають питання про програму управління фінансовими ризиками на 2017 рік. Доповідає особисто міський голова.

Про уточнення міського бюджету теж доповідає Ігор Слюзар. Нагадує, нещодавно у нас трапилася надзвичайна подія - завалилася частина будівлі економіко-правового коледжу. Тепер усі заклади мають бути перевірені.

Поговорили на сесії й про приміщення колишньої поліклініки на вулиці Шухевича. Там, нагадаємо, планували відкрити об'єднані бібліотеки. Але плани змінилися.

Також у порядку денному питання навчання секретаря Коломийської міської ради у Львівській філії академії державного управління при Президенті України. Тут щоправда у депутатів  виникають питання.

Депутати рішення підтримують, окрім Любомира Жупанського ще 5 працівників міської ради навчатимуться у цьому закладі. Тривалим було обговорення питання про громадський бюджет. Перший етап цього проекту уже пройшов, є переможці. Але ініціатори ідеї вирішили внести корективи та доопрацювати механізм як написання проектів, так і їхнього фінансування. Депутати пропонували свої варіанти - збільшення коштів на кожен проект, співфінансування з мешканцями, позбавлення права брати участь бюджетні організації чи установи, зменшення кількості виборчих дільниць.

Читайте також