Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

Правоохоронці перед канікулами розповіли школярам про Правила дорожнього руху (відео)

Новини Прикарпаття 25 травня 2017

Правоохоронці наприкінці навчального року проводять в школах краю тематичні заняття, на яких повторюють з учнями Правила дорожнього руху та наголошують на важливості їх дотримання. У Марківській школі, що на Богородчанщині, діти знають про можливі прикрі наслідки нехтування ними – минулого тижня у результаті ДТП постраждав місцевий третьокласник.

Хлопчик, який раптово вибіг на проїжджу частину дороги позаду автобуса, з котрого щойно вийшов, потрапив під автомобіль та зазнав серйозних травм. Тож школярі уважно слухали працівників поліції, які розповіли про найбільш типові аварійні ситуації за участю неповнолітніх, акцентували увагу на правилах безпечної поведінки юних учасників дорожнього руху на вулично-дорожній мережі, зокрема, у сільській місцевості. Разом з поліцейськими школярі пригадали вимоги до маленьких пішоходів, пасажирів та велосипедистів, повторили значення дорожніх знаків та розмітки. Молодшим школярам працівники поліції подарували пізнавальні книжечки про «дорожню абетку».

Завершилося заняття вже на вулиці біля навчального закладу, де школярики продемонстрували правоохоронцям, як засвоїли правила перетину проїжджої частини дороги та руху організованих груп дітей.
Такі уроки, за переконанням як педагогів, так і батьків, є надзвичайно корисними і ефективними, адже спілкування з поліцейськими краще запам’ятовується дітям і дисциплінує їх. Особливо актуально їх проведення перед початком шкільних канікул, коли діти проводитимуть більше часу на вулиці.

Поліцейські ж нагадують, що у цей період водіям транспортних засобів необхідно підвищити увагу до маленьких пішоходів, адже поведінка дитини на дорозі часто є непередбачуваною. Слід бути особливо обережними при проїзді перехресть, пішохідних переходів, зупинок громадського транспорту, місць відпочинку тощо.
Приділити більше уваги дітям потрібно й батькам. Не полінуйтеся нагадати дітям основні правила безпечної поведінки на дорозі.

Читайте також