Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

Учасники АТО вимагають звільнити секретаря Коломийської міської ради (відео)

Новини Коломийщини 25 квітня 2017

Учасники АТО на засіданні сесії вимагали зняти з посади секретаря Коломийської міської ради Любомира Жупанського. Мотивували тим, що він повів себе некоректно у відношенні до їхнього побратима Володимира Островського. Щоб розставити всі крапки над "І", міський голова Ігор Слюзар запросив на зустріч голів депутатських фракцій, учасників бойових дій та свідків конфлікту.

На зустріч приходять Коломийський міський голова, голови депутатських фракцій, учасники бойових дій, зокрема і Володимир Островський, який звинуватив Любомира Жупанського у некоректному ставленні до себе. А от другого учасника конфлікту, секретаря міської ради, не було.

Пропозицію створити робочу групу з проведення службового розслідування присутні підтримують, але вимагають щоб її членами стали більше осіб, зокрема учасників бойових дій. Щоправда, незадоволені тим, що вже на цій зустрічі жодних рішень приймати не передбачається. Адже друга сторона конфлікту – відсутня. Любомир Жупанський на лікарняному.

Проте люди розходитися швидко не планують. Запитань та негативу, вочевидь, дуже багато. Учасник бойових дій Володимир Островський, який обурений поведінкою секретаря міської ради, має прохання й до депутатів та інших містян.

Підтримують Володимира Островського й побратими. Кажуть, вимагають справедливості та людського коректного ставлення до себе. Й, головне, просять до цього питання не вмішувати політку.

Говорять про некоректну, ба, навіть, хамську поведінку Любомира Жупанського й інші люди, зокрема Олександра Базюк, Володимир Пак та Леся Белявська стверджують - на собі відчули, який насправді є секретар міської ради. Тому на час розслідування просять відсторонити від займаної посади Любомира Жупанського.

Учасники АТО кілька разів просять голів депутатських фракцій висловити свої думки з приводу конфлікту. Кажуть, їх обирала громада, тому вони повинні сказати своє слово. Єдиної відповіді не було. Одні категоричні -Любомира Жупанського треба звільнити із займаної посади, інші чекають результатів службового розслідування.

Отож, робоча група буде працювати, і вже за її результатами, ймовірно, буде прийняте рішення. Щоправда, остаточне слово за депутатами. Лише вони можуть голосуванням позбавити Любомира Жупанського посади секретаря.

Ігор Слюзар запросив учасників бойових дій та депутатів на ще одну зустріч. Пообіцяв, попросити прийти туди і Любомира Жупанського. Щоправда, зазначив, засідання буде закритим. А вже потім обраний спікер про висновки повідомить пресу. Журналісти, натомість, попросили міського голову робити усі такі зустрічі відкритими для ЗМІ та громадськості. Щоб люди чітко розуміли, що відбувається і самі могли робити висновки.

Читайте також