Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

У Коломиї нелюди закатували собаку (відео 18+)

Новини Коломийщини 27 квітня 2017

Жахлива знахідка. Замордовану собаку знайшли у Коломиї. Тварину зі слідами тортур виявили в мікрорайоні Гомону, позаду 14 ліцею. На тілі – наслідки катувань, яких могла заподіяти тільки людина.

Замордовану собаку знайшли в одному із найбільших мікрорайонів Коломиї - на вулиці Мазепи. Поруч багато будинків, 14 ліцей, городи. На тій місцині, ймовірно, часто хтось відпочиває - там залишки від вогнища, їжі, лавочка та, навіть, саморобний курінь. Власне, там й знайшли тіло собаки. Від побаченого досі не може прийти до себе волонтер Іванна Рибчанська. Вона власним коштом стерилізує тварин, турбується про них, каже - їх можна не любити чи боятися, але так знущатися можуть лише нелюди.

Тварина безумовно зазнала болю, коли нелюди її катували. Помирала у важких муках. Якби вижила, то, швидше за все, тікала б від людей куди подалі, - розповідає ветеринар Михайло Мочернюк. Або ж навпаки - стала агресивною.

До таких насильницьких дій схильні люди з нездоровою психікою. Ймовірно підлітки, не обов'язково неблагополучні. Це ті, хто сьогодні може заподіяти шкоду тварині і вже скоро здатен завдати фізичного болю людині. Тому батьки мають стежити за дітьми, знати, де вони проводять час. І не бути байдужими до того, що відбувається навколо, - розповідає психолог Наталія Федорук.

Якщо поліцейським вдасться знайти живодерів, то їм, згідно із Кримінальним кодексом, загрожує штраф до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або арешт до 6 місяців. До речі, Верховна Рада має намір змінити покарання і зробити його більш жорсткішим - садити за грати на строк від 5 до 8 років.

Читайте також