Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

Коломию відвідала освітянська делегація з Дніпра (відео)

Новини Коломийщини 26 квітня 2017

Коломию відвідала освітянська делегація з Дніпра. Педагоги знайомилися з роботою навчальних закладів Прикарпаття. У писанковому місті вони побували в гімназії, ліцеї та школі №1. Більшість вчителів вперше на Заході України, тому враження переповнювали. Гостей зустрічали святковим калачем, були гуцульські музики, співи, танці. Дніпрівців повезли, навіть, на нічний базар вишиванок, де всі придбали вишиті сорочки. Звичайно, зустрічалися освітяни і за круглим столом, де обговорювали концепцію сучасної української школи.

Таку поїздку на Прикарпаття зініціювали інститути післядипломної педагогічної освіти Дніпра та Івано-Франківська. Заклади успішно співпрацюють, проводять прес-конференції та семінари. У травні минулого року зустрічалися в Одесі на тренінгу «Розвиток громадянських компетентностей в Україні, в рамках швейцарсько-українського проекту. Там вирішили організувати виїзний семінар для вчителів. Тема - «Демократичне врядування в школах в руслі сучасної реформи».

Делегація складалася з 14 осіб. Це педагоги двох спрямувань. Перший – директори експериментальних шкіл Дніпропетровщини, які працюють разом з інститутом в рамках швейцарсько-українського проекту, друга група – керівники опорних навчальних закладів.

На Прикарпатті гості перебували два дні. Першого вони відвідали Івано-Франківську гімназію, а наступного дня приїхали до писанкової. Тут ознайомилися з роботою гімназії, ліцею та першої школи. Організатори кажуть - ці навчальні заклади обрали невипадково. Це ті заклади, які живуть завтрашнім днем, але не забули підвалини потужної старої української школи.

Вже у листопаді прикарпатські педагоги відвідають Дніпро з відповідним візитом.

Читайте також