Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

Коломийщину відвідав голова Івано-Франківської облради Олександр Сич

Новини Коломийщини 23 березня 2017

Коломийщину з робочою поїздкою відвідав голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич та його перший заступник Василь Гладій. Із керівництвом району вони відвідали кілька населених пунктів та оглянули об’єкти, які планують включити в Програму соціально-економічного розвитку області, тобто на ці потреби можуть виділити кошти. Як зазначив Олександр Сич, приймаючи відповідні рішення на сесії обласної ради, необхідно знати про проблеми не з папірця, а бачити їх на власні очі.

Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич та перший заступник голови обласної ради Василь Гладій, спільно з головою Коломийської райдержадміністрації Любомиром Глушковим та головою районної ради Романом Дячуком, зробили об’їзд району. Перший об'єкт – Шепарівцівський дошкільний навчальний заклад Лісовичок. Про діяльність садочку розповідали сільський голова Ірина Муцак та завідувачка Уляна Захарук. Голова приємно вражений проведеною роботою, адже на заклад виділили відносно невелику суму – 200 тисяч гривень.

Проаналізували учасники об'їзду міжрайонні автошляхи. Олександр Сич прогнозує, що наступного року з депутатами будуть думати, де і що врізати, аби більшу суму таки сконцентрувати на дороги. Наразі мають 14 мільйонів, коли роздають їх на райони, бачать, що це мізерні гроші.

Мали нагоду учасники об'їзду проаналізувати ремонт дороги обласного значення Лука – Коломия, зокрема ділянки П’ядики-Велика Кам’янка. У минулому році Гвіздецький і цей були найбільш проблемними відрізками. Люди навіть проводили акції протесту та перекривали проїзд, вимагаючи ремонту.

У П'ядиках учасники поїздки обговорили можливості завершення будівництва другого корпусу сільської школи. Адже тут у старому приміщенні, яке розраховане на 190 учнів, реально навчається 350. Навчальний заклад побудували ще у 1919 році, на базі сільського млина. У 1965 приміщення, силами громади, оновили й побудували школу з новими світлими класами та просторими коридорами.

Потребує фінансової підтримки ще один навчальний заклад району – це Корницька школа. Їй 56 років. Попри це, приміщення регулярно оновлюється. Тут перекрили дах, відремонтували спортзал, шкільну їдальню, зробили косметичний ремонт стін. Директор каже, допомагають і сільська влада, батьки. Тепер треба відреставрувати фасад.

Вже у Коломиї гості подивилися як працює нова поліклініка, дитяча лікарня, відвідали Коломийську ЦРЛ, оглянули відремонтоване урологічне відділення, обговорили заплановані ремонтно-будівельні роботи у приймальному відділенні та його реконструкцію. На першопочаткові роботи потрібно 1,5 мільйони гривень, медики сподіваються на співфінансування з області.

У Матеївцях ознайомилися з результатами реалізації проектів-переможців обласних конкурсів, проектів та програм розвитку місцевого самоврядування, капітального ремонту стадіону. Загалом, аналізуючи діяльність ОТГ, бачить у кожній новоствореній суттєві проблеми – найважливіше - не вистачає коштів на зарплату, ремонт інфраструктури, дороги.

Завершилася робоча поїздка розширеною нарадою у приміщенні РДА. Олександр Сич висвітлив побачені недоліки і напрямки роботи з їх усунення, відзначив і здобутки, висловивши вдячність за ініціативу та сумлінну роботу.

Читайте також