Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

Чому зрубують дерева у міському парку?

Новини Коломийщини 29 березня 2017

Вже другий тиждень у Коломийському міському парку та біля озера працюють комунальники, чутно гуркіт бензопил і транспорту. Тут зрубують старі дерева та сухе гілля. Кажуть, таку роботу запланувала міська рада заради безпеки коломиян та покращення вигляду території. Частині містян такі дії не подобаються, особливо обурюються люди у соцмережах. Коломиян хвилює, чи не знищать повністю зелений мікрорайон, адже деякі пні на вигляд зовсім не трухляві. Ми запитали у комунальників, за яким ознаками визначають, котре дерево якісне, а яке потрібно видалити, а ще поспілкувалися з чиновниками про впорядкування цієї зони відпочинку.
У списку старих і небезпечних комунальники мають 107 дерев. З них 83 дуплаві верби мають зрізати, у решти стовбур залишити, а крону почистити та сформувати, крім того аварійні й самосівні мають теж бути видалені.
Думки коломиян з цього приводу розділилися, більшість схвалюють таку вирубку, дехто – проти. За остаточними роз’ясненнями ми звернулися у Ратушу. Заступник міського голови Богдан Федорук розповідає: «У парку працює бригада «Житлоінфоцентру». Їхня робота називається – «формувальна обрізка плакучих верб», старі дерева спилюють, але на місце будуть садити нові, зокрема сакури та клени», - обіцяє чиновник. Зауважує, що такі роботи не проводили вже 15 років. Окрім аварійних дерев, парк заріс чагарниками та самосівними деревами, які зовсім не прикрашають зелену зону. Пан Федорук запевняє, що така очистка жодного відношення до бізнесу не має. Тобто якісь нові будівлі в парку тут споруджувати не будуть. Заступник міського голови каже, що їхні роботи не обмежуються тільки деревами. Впродовж року міське озеро влада планує впорядкувати та привести зону відпочинку до належного вигляду: у парку встановлять нові лавки та освітлення. На це у міському бюджеті виділені кошти. Цього року у планах впорядкувати й територію озера та парку Шевченка.

Читайте також