Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

Актриса Коломийського театру Людмила Євтушенко відзначила 80-літній ювілей (відео)

Новини Коломийщини 19 липня 2017

«Робити хоча б одну добру справу у день і буде вам щастя». Ось таким секретом довголіття поділилася берегиня Коломийського драматичного театру Людмила Євтушенко. 10 липня старійшина творчої трупи відзначила свій 80-літній ювілей. З цієї нагоди відбувся вечір-бенефіс народної улюблениці - мистецький вернісаж «У дружньому колі». А ще сюрпризом вечора стала прем’єра комедії “Звідки беруться діти” за участю ювілянтки.

Людмила Євтушенко народилася на Харківщині у простій робочій українській родині. Під час війни сім’я мігрувала на Сумщину, а після закінчення - батька Людмили Прокопівни послали працювати на Західну Україну. Так сім’я оселилася у Коломиї. Саме тоді відбулося перше знайомство з театром, якому судилося зайняти провідне місце у серці жінки. Пані Євтушенко здобула педагогічну освіту, згодом працювала вчителем в інтернаті. На той час повинна брати участь у будь-якому виді самодіяльності. Тож її вибір впав на театр. 1988 року Людмила Євтушенко у самодіяльний театр, а з відновленням професійного театру актриса зайняла провідне місце у трупі. На професійній сцені Людмилі Євтушенко вдалося сповна розкрити свій артистичний талант: і, немає значення, чи це серйозна драматична роль, чи роль казкового персонажу в дитячій виставі. До кожної ставилась з особливою відповідальністю. Намагалась не пропустити жодної дрібниці.

Людмила Євтушенко - старійшина Коломийського театру. І вона з повнотою виправдовує цей свій статус перед молодою творчою трупою. Материнська любов, ненав’язливе наставництво, правдива людяність і доброта в ставленні до всіх і кожного; вболівання за спільну справу і постійне творче зростання театру, його перспективу - це ті основні чинники, які дають їй право пишатися своїм статусом.

Театральна трупа підготувала пісенний подарунок Людмилі Євтушенко. Вітали ювілярку й працівники педагогічної ниви. Загалом бенефіс вдався на славу.

Читайте також