Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

На Коломийщині волонтери вчили представників новоутворених ОТГ (відео)

Новини Коломийщини 17 травня 2017

«Об'єднані територіальні громади Коломийщини: нові можливості для вирішення старих проблем». Проект Корпусу Миру під такою назвою впроваджується у нашому краї. Волонтер Майкл Хатчісон та інші лектори проводили з представниками нових громад 4 тренінги. Заходи відбулися на території Печеніжинської ОТГ, в готельно-санаторному комплексі «Згарда», що у Слободі.

Представники територіальних об'єднаних громад з цікавістю відвідували тренінги. Лектори говорили про стратегічне планування, створення та діяльність громадських організацій, як залучати кошти та навчали проектного менеджменту.

Проект «Об'єднані територіальні громади Коломийщини: нові можливості для вирішення старих проблем» впроваджується за підтримки Корпусу миру США. Він спрямований на розвиток ОТГ, - розповідає виконавчий директор АЕРК Віталій Галайчук. Власне АЕРК й займалася розробленням тренінгів на актуальні сьогодні теми.

Учасники тренінгу - це 5 осіб від кожної територіальної громади Коломийщини: П'ядицької, Матеївецької, П'ядицької та Нижньовербізької. Це і голови ОТГ, і старости сіл. Волонтер корпусу миру Майкл Хатчісон та виконавчий директор АЕРК Віталій Галайчук вручили всім учасникам тренінгу відповідні сертифікати корпусу Миру як відзнаку того, що вони добросовісно пройшли це навчання. До слова, АЕРК, волонтер Корпсу миру Майкл Хатчісон та лектори, які проводять тренінги вже на справі допомагають новоутвореним громадам. І вже можуть говорити про перші здобутки. Печеніжинська ОТГ відібрана в першій хвилі, тепер перемогу здобули Матеївецька та Нижньовербізька.

Читайте також