Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

На Коломийщині активно заготовляють корми для тварин (відео)

Новини Коломийщини 1 червня 2017

На Коломийщині активно заготовляють корми для тварин. У народі ці роботи називають «зеленими жнивами», адже, як і звичайні жнива, вони обмежені стислими термінами. На полях району вже майже тиждень працюють над заготівлею кормів.

Працівники фермерського господарства "Прометей" вже завершують перші польові роботи на полях у Перерові. Понад 20 людей цьогоріч працює над заготівлею сінажу для годування корів. Працюють впродовж останнього тижня – цьому сприяє ясна весняна погода. Уже заклали близько тисячі трьохсот тон сінажу, - розповідає водій підприємства Василь Дранчук. Чоловік більше 20 років працює у сільському господарстві. Каже, цьогорічні зелені жнива доволі врожайні.

І хоч корм для великої рогатої худоби залишився ще з минулого року, однак цього року теж активно заготовляють сінаж, адже зелені жнива – один з важливих процесів у сільському господарстві, - каже голова фермерського господарства Орися Книшук, - це фактично перша ланка у ланцюзі розвитку фермерського господарства.

Опісля того, як траву скошують. Її везуть для трамбування у так звану силосну яму. Там скошена зелень перетворюється на поживний корм для корів.

А ще Орися Книшук каже, для неї сьогодні істинними патріотами є ті, хто купує продукти національного виробника та робить Україну економічно незалежною. Адже галузь сільського господарства – одна з найбільш перспективних для нашого регіону.

Наразі зелені жнива фермерське господарство Прометей завершило на полях у Ценяві та Перерові. Загалом, заклали 1300 тон сінажу, решту скошеної трави – піде на сіно, яке, за словами аграріїв, теж дуже смакує корівкам.

Читайте також