Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

Коломийський Молодіжний центр відреставрують (відео)

Новини Коломийщини 31 травня 2017

Приміщення колишнього Молодіжного центру в Коломиї відреставрують. За виготовлення кошторисно-проектної документації взялися польські архітектори з фундації «Мости». До них звернулися небайдужі коломияни, яких непокоїв аварійний стан пам’ятки архітектури. Громадська організація «Ґенеза», спільно з польською громадою Коломиї і міською радою, написали до Міністерства закордонних справ Польщі з проханням допомогти в збереженні цього приміщення.

Приміщення по вулиці Петлюри, 11 збудоване у 1895 році. Спочатку це був осередок польського спортивного товариства "Сокіл",  міський будинок культури, Старшинська школа УГА, донедавна молодіжний центр. Останні роки приміщення перебуває в аварійному стані. Щоб зберегти його та відновити, активістка Ірина Перегінчук звернулася до поляків. Вони відгукнулися і співпраця вже принесла свої результати. Фундація «Мости» взялася за виготовлення проектно-кошторисної документації.

Польські архітектори довго вивчали стан приміщення колишнього Молодіжного центру, усі роботи вели ретельно і прискіпливо.

Задоволений співпрацею з коломиянами і особливо Іриною Перегінчук архітектор польської фундації «Мости» Марек Партика. Він ретельно досліджував приміщення і працював над виготовленням документації.

Польські архітектори ретельно дослідили приміщення щодо реконструкції, відновлення і приведення до належного стану історичної пам'ятки, виготовили проектно-кошторисну документацію. На цьому ділянка роботи польської фундації «Мости» завершена. Тепер має певні завдання і Коломийська міська рада. Зокрема, це пошук фондів, які б допомогли співфінансувати відновлення цієї будівлі. За попередніми розрахунками для цього необхідно майже 50 мільйонів гривень.

Важливо, що ця проектно-кошторисна документація зроблена, - наголошує Сергій Коцюр, адже без неї рухатися далі і шукати кошти на відновлення цієї пам'ятки архітектури було б неможливо.

Читайте також