Пряма трансляція
Повідомте нас про важливе

Коломия підписала договір про партнерство з польською Ломжею (відео)

Новини Коломийщини 20 червня 2017

Польська делегація в Коломиї. У ратуші відбулася зустріч представників Коломийської міської влади і партнерів з польського міста Ломжа. Вони говорили про перебування коломиян у Польщі та спільну підготовку двох транскордонних проектів.

У грудні 2016 року коломийська влада вперше поїхала до польського міста Ломжа. Тоді був підписаний меморандум про співпрацю між нашими містами, - розповідає заступник міського голови Олег Дячук, - і подана перша заявка на спільне партнерство в рамках транскордонного співробітництва «Польща, Україна, Білорусь».
Минулого тижня делегація з Коломиї відвідала польську Ломжу. Там був підписаний договір про партнерство між нашими містами. Коломия бере активну участь у транскордонній співпраці. Чотири наші проекти пройшли перші етапи. А проект з Ломжею - один із найперспективніших і найбільш очікуваних для громади, - розповідає І-ий заступник міського голови Коломиї Сергій Коцюр.

Поляки приїхали до нашого міста, щоб більш детально обговорити спільний проект з коломиянами, - розповідає віце-президент Ломжі Анджей Гарлицький, і в подальшому його зреалізувати для користі громад Коломиї та Ломжі.
Співпраці Коломиї та Ломжі радіють обидві сторони-партнери, адже користь матимуть громади двох міст.

Співпраця з Польщею та іншими країнами Європейського Союзу нам вкрай необхідна, - вважає радник міського голови Віталій Вандич. Адже ми очікуємо, що з 2018 року міжнародна технічна або, як її називають, грантова допомога, для українських громад зросте в десятки разів.

До 30 червня коломияни мають відвезти ці проекти до Варшави, також доопрацьовують ще один, але вже у співпраці з Жешувом. Мова про реконструкцію парку імені Трильовського, тоді вже у листопаді вирішиться їхня доля - і буде відомо, чи стануть вони переможцями відбору.

Читайте також